Møttes for å lære over fylkesgrenser

Klikk for stort bildeRepresentantene fra Nordland og Møre og Romsdal fant tonen!
Representanter for Nordland og Møre og Romsdal fylkeskommune møttes tidligere denne uka for drøfte hvordan man kan jobbe med utvikling og omstilling, i forbindelse med regionreformen.

- Det var to veldig interessante dager der vi fikk et godt innblikk i Møre og Romsdals sitt omstillingsarbeid, og vi delte våre erfaringer så langt, sier prosjektleder for Bring oss i front i Nordland, Trude Fjærli Giskås.

Nordland og Møre og Romsdal er som kjent to av fylkene som ikke blir slått sammen med andre som følge av regionreformen. Begge fylkene gjennomfører likevel en omstillingsprosess der de går gjennom organisering, struktur og arbeidsmåter. I Nordland har dette omstillingsarbeidet vært i gang i om lag ett år gjennom prosjektet i Bring oss i front. Målet er å løse fylkeskommunens samfunnsoppdrag enda bedre utfra de økonomiske rammene som legges for virksomheten, og de nye oppgavene som vil komme

- Vi er i samme situasjon, derfor er det veldig nyttig å utveksle erfaringer. Det var i alle fall en vitamininnsprøytning for oss som jobber i prosjektet, som som bidrar til inspirasjon. Etter dette møtet er det lettere for oss å kunne ta direkte kontakt med våre kolleger i sør, sier Trude Fjærli Giskås.

Klikk for stort bildeFull konsentrasjon rundt bordet på vellykket møte

 

 

 

Hun legger til at Møre og Romsdal har valgt en litt annen tilnærming til arbeidet enn Nordland. De har brukt mer tid i et forprosjekt og brukt innleide konsulenter i dette arbeidet.De skal nå sette i gang med selve gjennom gjennomføringen, der de skal se på hele organisasjonen.

 

 

- De har valgt en annen inngang. Det er ikke noe «rett» og «galt» i en slik prosess, men veldig lærerikt for oss å følge dem i deres arbeid. Vi skal helt klart bygge videre på dette samarbeidet, men ikke helt bestemt i hvilken form. Som prosjektleder vil jeg takke alle som bidro til vi kunne møtes på denne måten i en hektisk arbeidshverdag, avslutter Fjærli Giskås.

Fant du det du lette etter?