Du er her:

Tre filmer til studentfilmfestivalen på Lillehammer

 Klikk for stort bilde

Når Den Norske Studentfilmfestivalen på Lillehammer går av stabelen 6. – 9. april er det med tre produksjoner fra Nordland kunst- og filmfagskole i programmet. Festivalen arrangeres for fjerde gang og er den eneste rendyrkede studentfilmfestivalen i Norge.

 

Marius Myrmel, Hedda Bremseth og Sverre Kvamme deltar henholdsvis med filmene Frysninger, Some people have real problems og Albatross. Myrmels film ble tildelt Tromsøpalmen under årets filmfestival i Tromsø (TIFF) og har allerede høstet mange lovord fra filmkritikere både for modig valg av tema og en nydelig close-up kameraføring. Myrmel ble uteksaminert fra Nordland kunst- og filmfagskole våren 2015, og Frysninger var hans eksamensfilm.

 

Bremseth er i dag student ved skolen i Kabelvåg, og i Some people have real problems iscenesetter hun seg selv, hvor hun framstår som singel mor på desperat jakt etter å få tilfredsstilt sexlysten sin. I tillegg til å være filmstudent jobber Bremseth som performancekunstner. Både som filmskaper og performancekunstner tar hun opp viktige sider av samfunnet som hun balanserer og framfører i skjæringspunktet mellom det alvorlige og det komiske. 

 

Andreårsstudent Sverre Kvamme deltar på Studentfilmfestivalen med dokumentarfilmen Albatross. Her har Kvamme gjennom bestefarens siste måneder skapt et nært og vakkert bilde av besteforeldrene. Det er første gang Kvamme viser filmen på festival, og han gleder seg til å bli kjent med andre dyktige filmskapere og se deres produksjoner.

.