Du er her:

Rekordhøy deltagelse på TIFF

Klikk for stort bildeSome people have real problems av Hedda Bremseth

Med til sammen ti nåværende og tidligere studenter i programmet til Tromsø Internasjonale Filmfestival kan Nordland kunst- og filmfagskole skilte med rekordhøy deltakelse under årets festival.

 

Film på høyt nivå

Nordland kunst- og filmfagskole i Kabelvåg er kjent for å utdanne dyktige og spennende filmkunstnere. En av disse er Hedda Kristine Bremseth som viser filmen «Some people have real problems».

 

-          ­Jeg anser TIFF for å være den perfekte arenaen å vise kortfilm. Det er Norges største filmfestival og trekker til seg et variert og stort publikum, samtidig som byen får en helt egen atmosfære under selve festivalen, sier Bremseth, som gleder seg til å både vise og se mye god film under TIFF.

 

 Under årets festival er det fem studenter fra skolen som deltar med film eller arrangement under dagene i Tromsø, samt fire tidligere studenter.        

 

Variable tema

Blant studentenes filmer opplever man stor spennvidde hva gjelder tematikk og fokus. I Hannah Chocron Foldøys film «What about us» er det scener fra Gran Canaria og middelaldrende mennesker på jakt etter det kjente heller enn det ukjente, mens det i Mai Lis Eiras «This year is not last years brother» er et mer politisk aspekt med samefolkets reindriftsproblematikk som er tema.  Hedda Bremseth iscenesetter seg selv i filmen «Some people have real problems», hvor hun fremstår som singel mor på desperat jakt etter å få tilfredsstilt sexlysten sin.

 

Elina Waage Mikalsen var sommeren 2015 Årets unge kunstner på Riddu Riddu-festivalen, og blir på nettsidene til TIFF omtalt som en av Tromsøs mest spennende kunstnere. På TIFF stiller hun ut en videoinstallasjon som tar opp sosial usikkerhet, og hun deltar også med en bildeserie med tekster samt to videoverk. Mikalsen er vokalist i bandet Blood Forest Family som holder konsert i Tromsø i filmfestivaluka.

 

Blant skolens studenter finner vi også artisten Ingeborg Schistad Edvardsen, kjent som Ingeborg Oktober som spiller med det audiovisuelle bandet, Likholmen i en filmkonsert på Driv. Schistad Edvardsen mottok nylig arbeidsstipend fra Tekstforfatterfondet for arbeid med nytt album.

 

De tidligere kunst- og filmfagskolestudentene Kjell-Gunnar Hjartholm Knudsen, Sunniva Tangvik Kveum, Lisa Enes, Marius Myrmel og Camilla Figenschou viser også film under Norges største filmfestival.