Du er her:

Hederlig omtale til "Frysninger"

 Klikk for stort bildeFrysninger Even Grimsgaard

Da den 39. Kortfilmfestivalen i Grimstad gikk av stabelen i helga ble Marius Myrmel sin film Frysninger tildelt hederlig omtale av juryen. Frysninger var Myrmels eksamensfilm fra Nordland kunst- og filmfagskole i fjor vår.

 

Juryen i Grimstad mener regissør Myrmel er uredd vanskelige tema: "I et disiplinert og uttrykksfullt filmspråk, gis historien tyngden den fortjener, uten snarveier og spekulative grep. Filmen tar en uforutsigbar og rå vending, som avslører at det vante og trygge har blitt til noe destruktivt. Med et intimt kamerablikk, evner filmen å fange de sammensatte, såre følelsene i en overgrepssituasjon. Regissøren gjør det ikke enkelt for seg selv, men lykkes så godt at juryen får frysninger av å tenke på hvilke filmer han vil lage i årene fremover".

 

Vi gratulerer Marius Myrmel så masse!

 

Flere andre med tilknytning til Nordland kunst- og filmfagskole deltok med film under festivalen; fiksjonsfilmen Pappa av student Kine Lepsøe, student Adam Kjær med musikkvideoen Flammer samt teknisk ansvarlig ved skolen vår Edvart Falch Alsos med fiksjonsfilmene Kameleon og Joachim Joachimsens beretninger om en avskjed.