Du er her:

9. mars: Artist talk med Camilla Figenschou

Klikk for stort bilde

 

 

Onsdag 9. mars kl.18 inviterer vi til Åpent forum med billedkunstner og tidligere student hos oss Camilla Figenschou. 

 

Figenschou er billedkunstner med en Master of Fine Arts grad fra Universitetet College of Arts, håndverk og design i Stockholm, filmvitenskap ved Universidad del Cine i Buenos Aires samt to år ved Nordland kunst- og filmfagskole. Hun er oppvokst i Lofoten og bor nå i Henningsvær.

 

Camilla Figenschou arbeider i ulike medier, men med vekt på video og fotografi hvor hun, med en sterk følelse av detaljer, på ulike måter utforsker samspillet mellom kropp og sted. Hun ønsker å beskrive hvordan disse to elementene, et emne kropp og et bestemt terreng eller sted kan bli en midlertidig tilstand.

 

I de senere årene har hun gradvis beveget seg mot fortellende film. Hun gjorde sin kortfilmdebut med The beginning of no night i 2010, og har høstet flere priser for Å åpne, å se fra 2012, som filmprofessor Gunnar Iversen beskriver som den beste kortfilmen på mange år; "blendende vakker, men også ubehagelig og mørk".


Denne kvelden i Kabelvåg vil det bli visning av Figenschous siste dokumentarfilm Pil og Bue (2016, 59 min), med en handling som utspiller seg på et hestesenter i Nord-Norge. Filmen ble blant annet vist under TIFF (Tromsø Internasjonale Filmfestival) i programmet Film Fra Nord.

Arrangementet er åpent for alle og foregår i skolens rettssal.

Hjertelig velkommen!