Gærjah, Sørsamisk bok- og kulturbuss

Klikk for stort bilde

Adresse:
Sveanveien 20,
8690 Hattfjelldal
Epost: gsj@nfk.no

Gærjah, sørsamisk bok- og kulturbuss.

Bokbussens bibliotektilbud er gratis, og bor du i en av våre vertskommuner er du velkommen som låner hos oss. I de kommunene vi besøker er vi et tilskudd til folkebibliotekets tjenester, og i enkelte kommuner tilbyr vi bibliotektjenester til grendeskolene.  

Leter du etter en bok? Kontakt oss på kontoret eller forhør deg med bokbussbibliotekaren. Du kan også søke i vår bok base: www.rana.folkebibl.no/cgi-bin/websok, og i «Mappa mi», som inneholder stort sett alt som finnes i folkebibliotekene. 

Vi oppfordrer deg også til å besøke vår Facebook side, Gærjah, sørsamisk bok- og kulturbuss, der vi legger ut informasjon fortløpende.

Til utlån;

Vi holder oss oppdatert om nye utgivelser, med særlig fokus på bøker fra sørsamisk område. Det meste av materialet er utgitt på norsk, men det utgis bøker på sørsamisk fortløpende. Vil du lære sørsamisk? Eller er du eller noen i familien under opplæring? Da kan vi skaffe deg oppdatert opplæringsmateriale! Og du kan også låne fra våre ressurskasser.

Våre lånere leser mye lokalhistorisk materiale, krigshistorie, handverk, samisk historie, og mye mere. I tillegg har vi de samme bøker som du finner i alle andre bibliotek, barne- og ungdomslitteratur, krim- og skjønnlitteratur, og mye mer.

Kultur- og litteraturformidling

Vi formidler informasjon om kulturevenementer i sørsamisk område, og deltar på mange forskjellige arrangementer gjennom året. Vi besøker skoler, barnehager, og videregående skoler der vi aktivt formidler bøker, og kunnskap om samisk kultur.

For kommuner som vi besøker;

Vi kan besøke barnehager og sykehjem, skoler og bibliotek, og andre institusjoner. På sykehjemmet er det kanskje en beboer som har samisk som morsmål? Da kommer vi gjerne på besøk. Dersom dere har samiske elever, ta kontakt, så kommer vi!

Vi ønsker alle nye og gamle lånere velkommen!

Sørsamisk bokbuss eies av Nordland fylkeskommune, og drives av Nordland fylkesbibliotek. De kjører i 14 kommuner i den sørsamiske delen av Nordland og Nord-Trøndelag, samt Storuman i Sverige.

Fant du det du lette etter?
Gruppeleder og bokbussbibliotekar
Sentralbord