Anita Munch Kulset
Torggata 1
Nordland fylkeskommune
Nordland fylkesbibliotek
Postmottak
8048 Bodø
E-post : anikul@nfk.no
Telefon
: 75146150

Aktuelle lenker og dokumenter

Redaktør: Thor-Wiggo Skille | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

2. desember: IBBY 2019: Årets nye barne- og ungdomslitteratur

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

Dyktige formidlere fra IBBY Norge presenterer årets nye og gode barne- og ungdomslitteratur i  Bodø tirsdag 2. desember. 

I tillegg til at årets nye bilde- barne- og ungdomsbøker presenteres, vil det også bli et kurs i dataspill: 

96% av alle gutter og 63% av alle jenter i alderen 9 – 18 år spiller dataspill. Det er ikke lenger en smal hobby for nerdene. Alle spiller. 

Men hva spiller barn og unge?

Å snakke om dataspill som én størrelse, som én og samme ting, er som å snakke om bøker og litteratur som et statisk fenomen. Dataspill har utviklet seg med rekordfart over de siste årene med et stort utvalg av opplevelser tilgjengelig; alt fra store blokkbusterspill i åpne verdener til smale indiespill om å komme ut av skapet eller utforske vakre landskap hvor nærmest ingenting skjer. Fortellingen, estetikken, reglene og teknologien er ulikt fra spill til spill. Det finnes en jungel av mangfold der ute. 

Vet du forskjell på RPG og MMORPG? Hva spiller gutta og hva spiller jentene? Hva er det som appellerer så vanvittig med dataspill? Hvilke ferdigheter utvikler de som er gode til å spille? Og er det ikke sånn at dataspill utkonkurrerer litteraturen fullstendig? Finnes det møtepunkter? Hvilke fortellinger finnes i dataspillene? 

Dette foredraget gir en lettfattelig introduksjon til dataspillets verden og inspirer til åpenhet og refleksjon når det gjelder hvordan dataspill kan bli en integrert del av bibliotekets tilbud.

 

Mer informasjon om årets formidlere, program og påmelding kommer. Det vil bli streaming til påmeldte deltagere. Ta kontakt med Veronica Mørch hvis du har  spørsmål. 

Fant du det du lette etter?